Blogger Templates

Sunday, 30 November 2014

GD X TAEYANG - GOOD BOY LYRIC

Assalamualaikum. hello. welcome back to me. haha setelah sekian lama saya tidak menulis di blog ini and now i'm back. 

Entry kali ini saya nak share lirik lagu.. Lagu yang tersangat-sangat popular nowadays. Yang telah mendapat 10MILLION views in 1 week. Apa lagi kalau bukan lagu GD Feat Taeyang dengan lagu mereka yang bertajuk GOOD BOY. I'm a huge fan of YG's song especially Big Bang and 2NE1. So, here is the lyric. hope you all enjoy :)




Put your hands in the air
How y'all feeling out there
We gon' party over here
modu gati sing it let me hear you say
La la la la la la la la ra la la la la la la la
La la la la la la la la ra la la la la la la la la

I am a good boy I am a good good I am a good boy

eodil gana jureul seo yeojadeureun nal bomyeon nune bureul kyeo
najeneun lil hamster but, bame sarangeul nanul ttaen gangster
dajeong dagamhan nunbit (jayeonseureoun skin ship) neon umjjil heumchit halgeol
nega mwol wonhaneunji mal an haedo dwae gudi nunchiro da ara

Eh eh eh bogiwaneun dareuge
I don't play play play neol gajgo jangnan an hae
saramdeureun malhae na gateun namjareul josimharago
neomu mitji mara bonamana ppeonhadago
What you know about me nega nal anyago

I am a good boy I am a good good I am a good boy

Everyday fresh han ot charime banjeondoeneun simhan naccgarim
daman saljjak jisneun nunuseume juwi saramdeul eoreo jugeum
but I don't really care and I don't need that
(nan neoman isseumyeon dwae naege gidae)
ige geimiramyeon yet I'm a player and you could be my coach (love affair)

Eh eh eh bogiwaneun dareuge
I don't play play play neol gajgo jangnan an hae
saramdeureun malhae na gateun namjareul josimharago
neomu mitji mara bonamana ppeonhadago
What you know about me nega nal anyago

I am a good boy I am a good good I am a good boy

Hey nawa gati chumeul chwo bam saewo donghwa gateun kkumeul kkwo
Hey nan baekma tan wangja neoneun gudureul ilheobeorin eoyeoppeun nangja
baby where u at nae soneul jaba wiheomhanikka
where u at neol haneullo deryeoga jul tenikka

Put your hands in the air
How y'all feeling out there
We gon' party over here
modu gati sing it let me hear you say
La la la la la la la la ra la la la la la la la
La la la la la la la la ra la la la la la la la la

I am a good boy I am a good good I am a good boy

Thursday, 7 March 2013

Seventeen - Jaga Selalu Hatimu


At Damai Beach =)
Lagu ni Sha tujukan khas buat Syahreen bin Mohd Ali atau Babyeen , buah hati pengarang jantung Sha yang berada jauh di Kuching sana. Lagu yang membawa maksud yang mendalam bagi Sha. Harap dia memahami maksud lagu ni. Salam rindu untukmu Cinta :)

Kau jaga selalu hatimu
Saat jauh dariku tunggu aku kembali

Mencintaimu aku tenang
Memilikimu aku ada
Di setiap engkau membuka mata

Merindukanmu selalu ku rasakan 
Selalu memelukmu penuh cinta
Itu yang selalu aku inginkan

Kau mampu membuatku tersenyum
Dan kau bisa membuat nafasku lebih berarti

Reff:
Kau jaga selalu hatimu
Saat jauh dariku tunggu aku kembali
Ku mencintaimu selalu
Menyayangimu sampai akhir menutup mata

Kau mampu membuatku tersenyum
Dan kau bisa membuat nafasku lebih berarti

Ulang Reff: 2x

Kau kau jaga selalu hatimu

At Taman Sahabat =)

Wednesday, 6 March 2013

Be Mine - Tasha Manshahar Lirik



Bermula di Facebook
You IM I dulu tak tahu malu
I malas nak layan
So I buat tak tahu

You terus cuba dan mencuba
Sehingga I jatuh cinta
Gatalnya diri you
Membuat I terjatuh

Bila kita dah start mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang

Sikit sikit je I merajuk, You selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya, I cuma test you saja 

Chorus
Let me tell you that i love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come , go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You're my heart baby
My life is incomplete without you

Dalam pada I gembira
Sometimes I feel so sad juga
Cause you dah berpunya
But i always want you to be mine forever
Please be mine forever

Tuesday, 5 March 2013

3 Composer - Salah Benar Lirik

Click here to watch the video :)



Sedang apa dan dimana dia dia dia
Ku mencari namun tak ada kabarnya
Inikah namanya cinta diam diam
Ku mulai curiga, ku mulai terganggu

Jangan jangan ada cinta yang lain
Ketuk Pintu hati yang sepi
Dan kau buka buka sepenuh hati

Ternyata ternyata aku salah, salah sangka kepadamu
Ku terlalu cemburu
Ternyata ternyata kamu benar, benar setia kepadaku
Terima kasih cinta, ku yakin love is you

Maafkan bila cintaku aku tak kembali
Tujuh hari dalam seminggu ku mencari ku mencarimu

Ternyata ternyata aku salah, salah sangka kepadamu
Ku terlalu cemburu
Ternyata ternyata kamu benar, benar setia kepadaku
Terima kasih cinta, ku tetap setia

Ternyata ternyata aku salah, salah sangka kepadamu
Ku terlalu cemburu
Ternyata ternyata kamu benar, benar setia kepadaku
Terima kasih cinta (love is you)
Terima kasih cinta, maafkan bila, love is you (love is you)





Jangan Berdukacita Kerana Gangguan, Maafkanlah Orang Yang Berbuat Jahat Kepada Anda



Tuesday, 22 January 2013

New Year kerrr??


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.. Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..

Today is “22 Januari 2013” wow! Tak sangka kan,, dah lama aku tak update laman blog aku ni. Rasanya dah 3 bulan lebih dah kan? Kira lama jugak la tu. Hehe 

banyak sangat kisah yang aku lalui selama 3 bulan lebih ni. Kisah sedih, gembira, terkilan, terharu and whatever laa.  Oh ya! Bulan disember yang lepas, 17 disember 2012, aku dah start practical or lebih di kenali sebagai ‘Latihan Industri’ ( LI ) .. aku mohon kat Bintulu Port Sdn Bhd. First aku apply kat ABF (Asian Bintulu Fertilizer) tapi tak diterima. Then, barulah aku apply kat Bintulu Port Sdn Bhd ni and Alhamdulillah di terima. Syukurlah sebab aku tak keseorangan. Ada sorang classmate aku LI kat sini jugak. Namanya Aida binti Junaidi. Hehe. hurrmm,, pejam celik, pejam celik dah sebulan lebih aku practical kat sini.tak sedar kan? First-2 masuk haritu memang best la sebab diorang technician slalu bawa kami pergi ke site. So, buku jurnal tak lah kosong, ada benda jugak nak d tulis.. Kalau nak ke site mesti guna kereta. Ingat Bintulu Port ni kecik ke ?? besar tau! Nak jalan kaki pegi site? Huh! Berangan la. Haha. 
okey! Now aku crita pasal kawan-kawan baru aku kat sini. Semuanya ada 5 orang. 4 bunga dan sekor kumbang. Haha. Ain, kak Fifi, Indra, Tini and Mai. . Ain and Indra dari Politeknik Mukah Sarawak, kak Fifi dari Uitm Samarahan, Tini and Mai dari ILP Miri.. semuanya baik-baik.. Especially Ain, Indra n kak Fifi.  Dah kenal sangat dengan sikap diorang tu. Aku suka sangat kawan ngan diorang . hehe. Haaa!! Just sorang ni aku kekadang sakit hati jugak dengan sikap dia, si Indra tu. Suka sangat buli aku. Hurmm, tau le aku kecik, aku muda lagi dari dia (muda 2 hari je punnnn. Hahaha) . But it’s okey, aku kan open je. “Iya lah, kami bergurau sajak bah. “Wow! Keluar suda cakap Sabah tu! Hahaa
kerja aku??? Aku memang dah ada kerja dah... Kerja khas, memang untuk aku sorang, which is Nagios .. Firstly, honest la aku cakap aku memang tak faham satu benda pun dari ‘menatang’ tu. Hahaha. But, after read the conversation about Nagios. Aku dah faham sikit-sikit. SIKIT jer tau! Hahaha. Okey lah tu daripada tak faham apa-apa. Kan? haha. Kalau korang nak tahu apa itu Nagios, apa lagi! Search la kat Mr. Google sebab aku malas nak terangkan. haha
Aida pulak jadi “Help Desk” iaitu tukang angkat telefon and keyin masalah user tu dalam system BUT the problem is , aku hairan why Aida jadi Help desk pulak? Sedangkan telefon tu tak diletakkan kat meja kami. Kalau ada user call, terpaksa berlari kat tempat telefon tu. Kesian Aida. Terpaksa marathon tiap-tiap hari. Aku pun sama jugak! Hahaha .
ohh ya! Time practical ni aku tinggal kat rumah keluarga angkat aku kat RPR Kidurong. Well, kan rumah aku jauh dari tempat aku practical ni. Segan tu memang la segan tapi yelah, nak buat macam mana dah nasibbbbb~ haha. Aku redha jerrr :p diorang kat rumah ni pun okey. Baik sangat. Bertuah dapat kenal ngan diorang. Dari kecil lagi kami dah kenal, just aku ni je yang PEMALU sangat. Asyik dok lam bilik jer. Ahaha. Tak tahu la, dah tu memang sifat aku, nak buat macam mana kan? hehe.
harus gue bilang WOW gitu? hahaha. Tak prasan pulak dah panjang celoteh aku ni. Haha. Well, kan dah lama tak update. Ni tetiba datang rajin nak update , so apa lagi, buat KARANGAN lah! Hahaha. Sampai sini jelah untuk kali ni okey? Nanti kalau aku dah rajin aku update lagi. Haha. Tata titi tutu . wassalam :D

Sunday, 28 October 2012

Taubat


Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh~
Sudah lama agaknya admin meninggalkan blog ini.. okey! Now, admin datang kembali bersama post yang baru bertajuk “TAUBAT”. Apa itu taubat? Bagaimana ingin bertaubat? Allah terima atau tidak taubat umat-Nya? mari sama-sama kita baca apa yang ingin admin share sedikit ilmu yang admin ada beserta maklumat yang admin perolehi dari sumber lain.

Taubat adalah kembali kepada Allah setelah melakukan maksiat. Taubat merupakan rahmat Allah yang diberikan kepada hamba-Nya agar mereka dapat kembali kepada-Nya.
Agama Islam tidak memandang manusia bagaikan malaikat tanpa kesalahan dan dosa sebagaimana Islam tidak membiarkan manuasia berputus asa dari ampunan Allah, betapa pun dosa yang telah diperbuat manusia. Bahkan Nabi Muhammad telah membenarkan hal ini dalam sebuah sabdanya yang berbunyi : “ Setiap anak Adam pernah berbuat kesalahan/dosa dan sebaik-baik orang yang berbuat dosa adalah mereka yang bertaubat (dari kesalahan tersebut).”

Di antara kita pernah membuat kesalahan terhadap diri sendiri sebagaimana terhadap keluarga dan kerabat bahkan terhadap Allah. Dengan segala rahmatnya, Allah memberikan jalan kembali kepada ketaatan, keampunan dan rahmat-Nya dengan sifat-sifat-Nya yang Maha Penyayang dan Maha Penerima Taubat. Seperti diterangkan dalam surah Al-Baqarah ayat: 160 “Dan Akulah yang Maha Peneriama Taubat lagi Maha Penyayang.”

Taubat dari segala kesalahan tidaklah membuat seorang terhina di hadapan Tuhannya. Hal itu justeru akan menambah kecintaan dan kedekatan seorang hamba dengan Tuhannya kerana sesungguhnya Allah sangat mencintai orang-orang yang bertaubat dan mensucikan diri. Sebagaimana firman-Nya dalam surah Al-Baqarah: 222, “Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang taubat dan menyukai orang-orang yang mensucikan diri.
Taubat dalam Islam tidak mengenal perantara, bahkan pintunya selalu terbuka luas tanpa penghalang dan batas. Allah selalu membentangkan tangan-Nya bagi hamba-hamba-Nya yang ingin kembali kepada-Nya. Seperti terungkap dalam hadis riwayat Imam Muslim dari Abu-Asy’ari: “Sesungguhnya Allah membentangkan tangan-Nya di siang hari untuk menerima taubat orang yang berbuat kesalahan pada malam hari sampai matahari terbit dari barat.”

Rugilah orang-orang yang berputus asa dari rahmat Allah dan membiarkan dirinya terus-menerus melampaui batas. Padahal, pintu taubat selalu terbuka dan sesungguhnya Allah mengampunkan dosa-dosa semuanya kerana sesungguhnya Dialah yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Tepatlah kiranya firman Allah dalam surah Ali Imran ayat: 133, “ Bersegeralah kepada ampunan dari tuhanmu dan kepada syurga yang luasnya seluas langit dan bumi yang disediakan untuk orang-orang yang bertakwa iaitu orang-orang yang menafkahkan hartanya baik di waktu lapang maupun sempit dan orang-orang yang menahan amarahnya dan memaafkan kesalahan orang dan Allah menyukai orang-orang yang berbuat kebajikan. Dan juga orang-orang yang apabila mengerjakan perbuatan keji atau menganiaya diri sendiri mereka ingat akan Allah, lalu memohon ampunan terhadap dosa-dosa mereka dan siapa lagi yang dapat mengampuni dosa selain daripada Alllah? Dan mereka tidak meneruskan perbuatan kejinya itu, sedang mereka mengetahui”.

Taubat yang tingkatannya paling tinggi di hadapan Allah adalah “Taubat Nasuha”, iaotu taubat yang murni. Sebagaimana dijelaskan dalam surah At-Tahrim ayat: 66, “Hai orang-orang yang beriman, bertaubatlah kepada Allah dengan taubat yang semurni-murninya, mudah-mudahan Tuhan kamu akan menghapus kesalahan-kesalahanmu dan memasukkan kamu ke dalam syurga yang mengalir di bawahnya sungai-sungai, pada hari ketika Allah tidak menghinakan Nabi dan orang-orang yang beriman bersamanya, sedang cahaya mereka memancar di depan dan di sebelah kanan mereka, sambil mereka mengatakan “Ya Tuhan kami, sempurnakanlah bagi kami cahaya kami dan ampunilah kami, sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas segala sesuatu”.

Wallahu’alam.
Wassalam :’)

Thursday, 16 August 2012

TWITTER DAN FACEBOOK ADMIN??


FOLLOW ME ON TWITTER :)

ADD ME ON FACEBOOK
ACCOUNT 1

ACCOUNT 2
THANKS! :)

Sesat Kau Datang - Ramlah Ram feat Sleeq (LIRIK)


SESAAT KAU DATANG
Ramlah Ram feat Sleeq

Ramlah Ram:
Sesaat Kau Datang
Sesaat Kau Hilang
Kemunculan dirimu
Penuh misteri

Kau Mendekat
Kau Menjauh
Kau tinggalkan diriku
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku

Sleeq:
Sayang
Bukan tiada cinta lagi
Ku tak ingin sakit hati
Ku tak dapat lepaskan
Segala yang ku hargai

Oooooo

Maafkanku sayang
Tetapi ku harus pergi
Oyeah...

Ramlah Ram:
Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Haaaaaaa......

Sleeq:
Yaaaww yaww.. Cmon cmon

Ramlah Ram:
Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya

Sleeq:
Tentu sayang

Ramlah Ram:
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena ku manusia biasa

Sleeq:
Untuk mendakapmu di sisiku
Siapa yang cuba pisahkan
Kita kan disiku
Begitu besar sayangku kepadamu
Yeahhh
Tetapi ku tidak pasti
Bahwa ku bisa melalui derita ini

Ramlah Ram:
Oooooooo....

Sleeq:
Uuuuuu....

Ramlah Ram:
Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Haaaaaa...

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena ku manusia biasa

Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku harap ada karma
Yang datang kepadamu
Kepadamu